00:00
55
00:00

Een gaslek is donderdagmiddag ontstaan bij graafwerkzaamheden aan de Kortenaerkade in Alkmaar. Een school voor speciaal onderwijs, De Spinaker, moest worden ontruimd. De 120 kinderen zijn opgevangen in een kringloopwinkel, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Ook een anti-kraakpand en twaalf woningen zijn ontruimd.

De directeur van de school, Rachel van Assema, was erg geschrokken. "We roken gas. Dus zijn we ernaar toe gelopen. Toen zei de brandweer dat we zo snel mogelijk naar buiten moesten gaan", zei ze tegen mediapartner NH Nieuws. "De kindjes vinden het erg spannend, maar ze doen het heel goed. We wachten nu op bericht van de brandweer en gelukkig kunnen we bij de kringloop wachten.

Het is een raar begin van het nieuwe schooljaar voor de leerlingen en docenten. "Het is de eerste week, dus dit is wel een beetje dramatisch. We hebben er wel weer een avontuur bij."

Om 14:15 uur meldde woordvoerder Elles Malipaard van de Veiligheidsregio dat het lek was gedicht. "Er zijn metingen verricht in en om de school. De kinderen gaan weer terug, ook de bewoners kunnen naar huis." De gasvoorziening voor de wijk Overdie is ook nog op orde. "Mensen thuis kunnen gewoon koken vanavond."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl