D66 Dijk en Waard krijgt er opnieuw een zetel bij door een partijwissel. Vorig jaar kwamen raadsleden Sebastian Visser en Milo Poland over van Nederland Duurzaam en nu komt Jolanda van Ling over van het CDA. Fractievoorzitter Michael Feelders is enthousiast: "Een unieke gebeurtenis in de politieke historie van de gemeente Heerhugowaard. D66 begon met drie zetels na de verkiezingen in 2018 en heeft zich inmiddels verdubbeld. D66 is nu de tweede partij in de raad van Heerhugowaard."

Van Ling's verwantschap met de Waardse CDA-fractie brokkelde de laatste paar jaar langzaam af. Bovendien wilde ze wat meer privétijd. In 2018 stopte ze als fractievoorzitter en in april 2020 trad ze af als voorzitter van CDA Vrouwen Noord-Holland. Toen kwam corona: “De pandemie zorgde voor een periode van nadenken en zelfreflectie. Wat wil ik en hoe wil ik verder in de politiek? Soms zijn het teveel beproevingen. Het was klaar. Tijd om een nieuwe weg in te slaan. D66 is een partij met toekomst. De manier waarop D66 zich inzet voor inwoners boeit mij. Nuchter, sociaal en inclusief. Bovendien voelde ik me meteen thuis. Het was als een warm bad."

Fractievoorzitter Michael Feelders van D66 Dijk en Waard is blij met de toetreding van Van Ling: "Haar komst betekent een berg aan extra politieke ervaring erbij. Daarnaast is Jolanda het tweede vrouwelijke raadslid binnen het team. Zij zorgt voor een extra stimulans in de samenwerking binnen de fractie. Ik verwacht zeker dat we als team nog verder boven het maaiveld in de gemeenteraad uitkomen. Inwoners en ondernemers profiteren hiervan."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl