Kwartiermaker Kevin Herweijer van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en gedeputeerde Esther Rommel van provincie Noord-Holland hebben een werkbezoek aan het Oosterdelgebied in Langedijk gebracht. Het doel van dit bezoek was het met eigen ogen aanschouwen van de schade die de Amerikaanse rivierkreeft in het gebied aanricht.

Vorige zomer kreeg de kreeftviswedstrijd voor jongeren landelijk veel aandacht. Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hielden het probleem onder aandacht met een motie in de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om het probleem dat in meer gemeenten speelt op de politieke agenda van het ministerie te krijgen. In september 2020 werd deze motie met 98 procent aangenomen.

Er is sindsdien veel aandacht vanuit alle delen van het land voor de problematiek, ook vanuit de ministeries Infrastructuur en Waterstaat en LNV. Dit jaar wordt een landelijk plan van aanpak voorbereid. Wethouder Ad Jongenelen:  “Voor het Oosterdelgebied en de gemeenten biedt dit mogelijkheden om ons cultureel erfgoed te behouden voor de toekomstige generaties. Daar zijn we trots op.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl