00:00
55
00:00

Ondanks de ruime hoeveelheid regenwater waar de renners en de toeschouwers zondag in de middag op werden getrakteerd, was de sfeer opperbest tijdens de Ronde van Oudorp. Ook de deelnemers van de Dikke Banden Race ploegden stug door.

De Ronde van Oudorp had weer een uitgebreid programma en ging van start met de Sportklasse, een ronde van 40 kilometer, uiteraard inclusief een stukje middeleeuwse Munnikenweg. Op het 'snelle' asfalt van de Kasteellaan kwam de topsnelheid uit boven de 50 kilometer per uur. Na 20 ronden eindigden Sjors Ligthart, Bas Rijs en Ruud Slagter op het podium.

Het startschot voor de 'Elite' van de Ronde van Oudorp werd gegeven door burgemeester Anja Schouten. De burgemeester arriveerde geheel in stijl op de fiets.

Na een aantal mislukte pogingen om een kopgroep te vormen bleek het uiteindelijk de 23-jarige Jesper Rasch uit Zandvoort te zijn die iedereen na een versnelling anderhalve ronde voor het einde wist voor te blijven. Hij bleef ruim uit de paar valpartijen die de nattigheid veroorzaakte en boekte zo zijn eerste zege sinds 2019.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl