De kinderen van de Alkmaarse Daltonschool Liereland beleefden een spannende en bijzondere start van het schooljaar. Niet alleen werden ze op het plein door de school onthaald, er ook een televisieploeg van het Jeugdjournaal om het sfeertje te proeven. Na de opnamen buiten ging de crew met groep 8 mee naar binnen. "Het was heel bijzonder om het schooljaar te beginnen met het Jeugdjournaal erbij!"

"Ze stonden buiten te filmen toen wij op school kwamen", vertellen Faranaz en Devin van groep 8. "Alle groepen verzamelden op hun eigen plek, bij hun eigen juf of meester op het plein. De ouders bleven buiten het plein. Sommige kinderen kwamen voor het eerst op school, zij vonden het spannend."

"Daarna liepen ze mee naar onze groep", vertellen de twee groep 8-ers verder. "In het lokaal stonden gezellige naamkaartjes, zo wisten wij waar wij mochten gaan zitten. De cameraman en de journalist van het Jeugdjournaal stelden eerst vragen aan juf Daniela, wij vulden een blad in over onszelf. Daarna hebben ze aan verschillende kinderen uit de klas vragen gesteld. Aan ons hebben ze gevraagd: Hoe is het thuisonderwijs gegaan vorig jaar, hoe ging het toen jullie terugkwamen op school. Hoe vinden jullie dat jullie deze week al op kamp gaan? Waar gaan jullie heen? Blijven jullie ook slapen? Hoe vond je broer het toen hij bij juf Daniela in de klas zat?"

Directeur Margriet Hoekstra weet hoe bijzonder het voor de kinderen is als er een televisiecrew op school komt. "In het verleden hebben we hier ook wel eens tv-opnamen gehad. Toen er aan het eind van het jaar werd gevraagd wat ze nou het meest bijzonder vonden, kwamen ze daarmee". Grappend voegt ze toe: "Doe je als leraar een jaar lang je best voor goede lessen en mooie verhalen, maar nee de tv-opnamen waren het mooist."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl