Maandag zijn de woning en het bijbehorende pand aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude gesloten, waar op 22 juli 's ochtends vroeg een gewapende overval plaatsvond. De panden zijn voor drie maanden verzegeld op last van burgemeester Leontien Kompier, omdat er een hennepkwekerij met rond 70 planten was aangetroffen. Ook lagen er resten van een eerdere oogst.

Op 22 juli rond 04:00 uur drongen vier jonge overvallers het bijgebouw binnen en bonden de 37-jarige bewoner vast. Ze eisten de sleutel van het huis en gingen daar naar binnen. Waarschijnlijk bood de 51-jarige bewoner verzet, want even later klonk en schot. De man rende daarna zwaargewond naar buiten. De overvallers waren al gevlucht toen de buurvrouw hem op de 2e Lage Hoekstraat aantrof.

Toen opgeroepen agenten het huis binnengingen, vonden ze een hennepplantage. Die is toen ontmanteld en de spullen zijn in beslag genomen. De neergeschoten man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is later aangehouden. De overvallers wisten mogelijk van de wietplantage. Het gebeurt volgens de politie vaker dat hennepplanten worden gestolen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl