In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een auto aan de Houtweg in Alkmaar. Rond 03:50 uur werd de eigenaar wakker van het autoalarm omdat er een ruit was ingetikt. Hij rende naar buiten en kwam oog in oog te staan met drie mannen, naar eigen zeggen uit Oost-Europa. "Gelukkig schrokken ze. Ze riepen wat naar elkaar en renden daarna weg, zonder buit", vertelt Joeri. Wel zit hij met een ingeslagen raam en een hoop glas in de auto.

Joeri had snel de politie gebeld en die was er al binnen twee minuten, maar het mocht niet baten. "Ze hebben nog wel met een aantal eenheden gezocht, maar de daders waren denk ik al weg via de ring. Daar ben je vanaf hier binnen twee minuten."

De Audi-rijder wil andere Alkmaarders waarschuwen. "Ik heb een Audi A3 S-line. Een auto waarvan het stuur inclusief airbag erg gewild is bij dit soort bendes. Normaal kunnen ze zo’n stuur binnen 30 seconden los krijgen, dus ik was er zelf net op tijd bij. Ze sloegen een raam achter in en zijn daarna naar voren geklommen. De plastic kap achter het stuur stond al omhoog."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl