De Munnikenweg in Alkmaar heeft ineens vierkanten met gewone bestrating. Waar zijn de kinderkopjes, mag dit wel gezien de monumentale status en komen ze ooit terug, is wat BAS-fractieleider Ben Bijl zich afvroeg. Hij stelde schriftelijke vragen aan het college. De route via de griffie gaat langzamer dan een belletje van Rodi naar Stadswerk072: uiteindelijk komen de kinderkopjes weer terug. De verwijdering is voor onderzoek in het kader van werkzaamheden in het vierde kwartaal.

De bestrating van de Munnikenweg tussen nummer 73 en de Kasteellaan gaat er volledig uit, maar de kinderkopjes zullen daarna weer netjes worden teruggelegd. Daarnaast worden onderdelen van het riool in de straat vervangen, en een aantal aansluitingen op woningen.

De herbestrating moet machinaal van de Arbeidsinspectie, maar daarvoor zijn nog geen standaard methoden. De vlakken van 2x2 meter kasseien zijn naar een aantal aannemers gegaan om oplossingen te bedenken. Vanzelfsprekend konden de vlakken niet open blijven liggen en is andere bestrating gelegd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl