In opdracht van gemeente Langedijk is Wonen Plus Welzijn gestart met lokaal ‘deur tot deur-vervoer’. De pilot wordt uitgevoerd door vrijwilligers in een elektrische leaseauto, en is voor ouderen die geen vervoer kunnen regelen voor sociale en recreatieve tripjes of familiebezoek binnen de gemeente.

Een motie van Senioren Langedijk en GroenLinks leidde tot het initiatief. Uit onderzoek bleek een grote behoefte aan deur tot deur-vervoer, als aanvulling andere vervoersdiensten als lijnbussen, de Hugo Hopper en de OV-taxi. De service is niet bedoeld voor medische afspraken, hiervoor is het Thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn.

Wethouder Marcel Reijven benadrukt het belang van de pilot: “Ik ben heel blij met deze aanvulling op het vervoer in Langedijk. We weten dat niet iedereen zelf de mogelijkheden heeft om te gaan en staan waar hij of zij wil, of dat met het eigen netwerk kan oplossen. Voor deze mensen is mobiliteit niet vanzelfsprekend, maar met Lokaal Vervoer brengen we hen letterlijk weer in de samenleving. En dat is enorm belangrijk.”

Met onder meer steun van Stichting De Waaier, Stichting Lief Langedijk en de gemeente Langedijk is een elektrische auto geleased bij Autoservice Bakker. Vrijwillige chauffeurs brengen gebruikers met plezier naar de bestemming en hebben daarvoor inmiddels rijlessen van Autorijschool Langedijk gevolgd.

Gebruikers betalen 1 euro per rit. Meer info is te verkrijgen via 0226-318050 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl