De gemeente Alkmaar heeft de vergunning voor het Finally Fiesta festival voor morgen ingetrokken omdat bezoekers zich vandaag niet voldoende aan de coronaregels hielden. Volgens de gemeente is de organisatie van goede wil en zijn er ook coronamaatregelen genomen, maar houdt het publiek zich daar niet aan.

Zo zijn er verplichte staan- en zitplekken waardoor mensen voldoende afstand van elkaar kunnen houden, maar constateerde de gemeente dat bezoekers die niet in acht nemen. Daardoor staan er grote groepen dicht op elkaar. Om risico’s op besmettingen met het coronavirus te vermijden heeft burgemeester Schouten daarom besloten de vergunning voor de tweede dag van het festival in te trekken. Ook de laatste dag van het festival zou morgen plaatsvinden op sportcomplex De Meent.

Jeoffrey de Vries, één van de organisatoren van Finally Fiësta is zwaar teleurgesteld na de intrekking van de vergunning: "Het is ook niet te verkopen aan de mensen. Ik neem ze eigenlijk niets kwalijk, ook de gemeente niet. Die worstelden er ook mee. Ik heb ze nog gezegd dat de banken geen goed idee waren en dat we net als vorig jaar beter sta-tafels konden inzetten. Maar daar wilden ze niet aan".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl