Op zondag 8 augustus is er weer een muzikale poëzieavond in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Onder de naam ‘Een luchtig Slot’ worden er gedichten voorgedragen door Edward Kooiman. De zomeravond wordt omlijst door muziek van het Favonius-Ensemble. Ingrid Zwart verzorgt een bijpassend natuurkunstwerk.

In 2001 klonk voor het eerst op zondagzomeravonden muziek en poëzie in de Slotkapel. Twee decennia lang was de kapel open voor een project dat bekend werd onder de naam “Luchtig Slot”. Vorig jaar bleef het stil door de Corona-epidemie. De twintigste aflevering, precies in het jaar waarin 75 jaar bevrijding werd herdacht, kon daardoor niet plaatsvinden.

De organisatie wil deze zomer alsnog deze aflevering brengen. Het thema is daarom hetzelfde thema als vorig jaar: “kom vanavond met verhalen”, een citaat uit het bevrijdingsgedicht van Leo Vroman. Muziek en poëzie waarin bevrijding na benauwdheid doorklinkt. Gedichten over vrijheid en bevrijding worden voorgedragen van dichters zoals Leo Vroman, Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Jean Piere Rawei.

De deuren van de Slotkapel gaan om 19:30 uur open. Er is geen entree, wel is een bijdrage welkom in de collectebus.SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl