Dinsdagavond zorgde een fikse hoosbui ervoor dat in Alkmaar de Koedijkerstraat en de tunnel bij de Friesebrug blank kwamen te staan. Voor zover bekend is het nog niet eerder gebeurd dat er veel water in de tunnel bleef staan. Vervelend genoeg zorgde het voor een kop-staartbotsing met drie auto's. Helemaal opmerkelijk was dat de gloednieuwe, 'klimaatbestendige' Koedijkerstraat tussen de twee rotonden compleet onder water stond.

Woordvoerder Kim Wiersma van Stadswerk072 wist de oorzaken van de problemen te achterhalen. "De wateroverlast op de Koedijkerstraat had te maken met verstopping van de riolering door al het zand van de werkzaamheden. Het zal niet zo eenvoudig zijn vanwege de bouwvak, maar we proberen zo snel mogelijk een aannemer te vinden om de opstopping te verhelpen. Daarnaast zal er in oktober een groenstrook in de middenberm worden geplant om het water nog beter op te vangen en het zand vast te houden."

"Bij de Friesebrug had Nuon een probleem met de stroomlevering. Daardoor werkte de waterpomp niet", vervolgt Wiersma. "We hebben het volgens mij ook nog niet eerder meegemaakt dat er water in de tunnel is komen te staan." (foto: Facebook / Frank Laan)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl