Maandag 16 augustus starten bij het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar de voorbereidingen voor nieuwbouwfase 1. De inrichting van de bouwplaats wordt gedaan door bouwbedrijf K. Dekker uit Warmenhuizen en zal naar verwachting eind september klaar zijn. Daarna kan worden gestart met de aanleg van de bouwkuip en fundering.

Voor er gebouwd kan worden moet er van alles gedaan worden. Naast dat het bouwterrein wordt omheind en ingericht, worden de tijdelijke kantoren achter Huize Westerlicht deels ontmanteld en verdwijnt P7. P8 wordt deels heringericht. Verder worden transportroutes langs Westerlicht geprepareerd, kabels verlegd en de sloot langs het bouwterrein gedempt, inclusief aanleg van een ondergrondse waterverbinding.

Voor patiënten van de afdeling radiotherapie zijn (met bordjes) alternatieve parkeerplaatsen gereserveerd. De inrichting zorgt er ook voor dat voetgangers en fietsers niet meer via de Baileybrug richting Westerlicht kunnen. Naar verwachting blijft deze dicht tot na de aanleg van de bouwkuip in bouwfase 1.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07:00 tot 19:00 uur, maar er wordt rekening gehouden met het rustuur van 12:30 tot 13:30 uur. Ondanks maatregelen, leiden de werkzaamheden mogelijk tot (geluids)hinder in de directe omgeving. Bij mogelijke hinder wordt dat via de Noordwest Bouwt App aangekondigd. Die is gratis te downloaden via nwz.nl. Meer info op nwz.nl/noordwestbouwt of via 072-548 2388 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl