00:00
55
00:00

Dinsdag hebben burgemeester Anja Schouten en directeur Ans Rietstra van ProRail samen de kaasbel geluid op station Alkmaar Noord. Dat deden de twee ex-politiekorpschefs niet om de kaasmarkt te openen, maar om het vernieuwde station officieel te openen. Daarna werd een glaasje bubbels gedronken. Aan de reizigers deelde de NS koeken uit.

Het afgelopen jaar heeft ProRail samen met gemeente Alkmaar het station compleet vernieuwd, met onder andere nieuwe perronkappen met zonnepanelen, een nieuwe wachtruimte, verbreding van de tunnel en nieuw meubilair en bebording. Ook zijn er liften geplaatst en is Alkmaar Noord het 169ste station waar reizigers met een beperking een NS-reisassistent kunnen inschakelen.

"Wij zijn blij met dit mooie vernieuwde station voor onze reizigers", zegt Suzanne van Oostveen, NS-manager stations. "Naast een wachtruimte, verse koffie/thee, een toilet en een watertappunt, is het station door de nieuwe liften en de reisassistentie nu ook toegankelijk voor reizigers die hulp nodig hebben. Een belangrijke extra service voor hen". Verder is voor het station ook volledig gebruikersvriendelijk gemaakt met informatie in braille op leuningen en zo min mogelijk obstakels.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl