De Vennewatersweg in Heiloo wordt niet deze zomer, maar in de zomervakantie van 2022 vernieuwd. De weg wordt dan drie weken volledig afgesloten.

De Vennewatersweg, een doorgaande weg aan de zuidkant van Heiloo, moet steeds meer verkeer verwerken en wordt daarom helemaal opnieuw ingericht. Dat komt door de uitbreiding van Heiloo met nieuwbouwwijk Zuiderloo. Ook wordt het een populaire route naar de westkant van Heiloo en Egmond-Binnen als de aansluiting op de A9 klaar is. Verkeersmodellen voorspellen dat steeds meer mensen deze route zullen nemen.

Tegen de plannen voor de vernieuwing tekenden omwonenden bezwaar aan bij de Raad van State, onder meer vanwege de hogere geluidsbelasting die verwacht wordt voor omwonenden. De aanleg is nu een jaar uitgesteld omdat nog niet bekend is wanneer de Raad van State die bezwaren kan behandelen en omdat de gemeente de reconstructie het liefst in de zomer doet met het minste verkeer.

De Vennewatersweg wordt tussen de Lijnbaan en de Kennemerstraatweg over anderhalve kilometer bijna volledig vernieuwd. De vijf kruispunten worden rotondes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl