Slopers zijn bezig het pand in de bocht aan het begin van de Middenweg, tegenover tuincentrum Intratuin, tegen de vlakte te gooien. Om het pand is jarenlang een juridische strijd uitgevochten tussen de bewoners en de gemeente. De bewoners hebben onder protest de woning verlaten en een sociale huurwoning geaccepteerd.

Eigenaar van het pand is de gemeente Heerhugowaard. Die wilde de woning daar slopen om de weg verkeersveiliger te maken met een apart fietspad. De bewoners genoten echter wettelijke huurbescherming en wilden alleen verhuizen als de nieuwe woonruimte gelijkwaardig zou zijn aan dat wat ze hadden.

De gemeente Heerhugowaard kon dat echter niet bieden, tot frustratie van de bewoners. Toen besprekingen vastliepen, startte de gemeenteraad een onteigeningsprocedure. Dat leidde ertoe dat de bewoners onlangs een sociale huurwoning accepteerden. Anders zouden ze dakloos zijn geworden. De bewoners hopen alsnog hun gelijk te krijgen bij de rechter, waarbij de gemeente wordt veroordeeld tot een schadevergoeding.

Na de sloop van de woning wil de gemeente de bocht verbreden en de sloot verleggen, zodat er een apart fietspad kan komen. Fietsverkeer wordt zo in de bocht gescheiden van auto's en bussen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl