Discuswerper Sebastiaan Bonte is zaterdag 17e geworden tijdens het EK Atletiek voor atleten onder 20 jaar in Tallinn, Estland. De Hera-atleet wierp constant maar niet ver genoeg. Zijn beste worp van 51,83m was iets meer dan drie meter tekort voor de hoofdwedstrijd met de top twaalf. Volgend jaar is de 18-jarige Bonte echter ook nog junior en heeft hij nieuwe kansen voor het WK junioren in Colombia.

Bonte kwalificeerde zich op het NK senioren met zijn allerlaatste kans voor het EK U20. Hij had een realistische kans om door de voorronde te komen, maar kon dat kunstje in zijn derde en laatste poging niet herhalen. Nog meer pech had zijn landgenoot Ruben Rolvink. De medaillekandidaat had drie ongeldige pogingen.

Het nationale 4x100m estafetteteam veroverde zondag zilver in een spannende race. Een fantastische prestatie, maar helaas zonder dat Mika Brouwer mee sprintte. Gezien de nationale ranglijsten mocht de 19-jarige Heraan blij zijn dat hij geselecteerd was, maar dan is het toch erg jammer als je zowel in de series als de finale op de reservebank zit. En er dan zilver wordt gewonnen.

Desalniettemin een prachtige ervaring voor Mika, die toen hij driekwart jaar geleden overstapte naar de Waardse atletiekclub, niet had kunnen dromen dat hij zou worden geselecteerd. (archieffoto: Sjoerd de Roos)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl