Zomer op het Plein en Zomer in De Mare gaan dit jaar door, maar vanwege corona niet op het Alkmaarse Canadaplein of in de Rekerhout. De voorstellingen zijn verplaatst naar de Grote Zaal van Theater De Vest, waar de stroom bezoekers goed te reguleren is. Er werd afgetrapt op 26 juni en het laatste optreden is op 8 augustus. Woensdag 21 juli is twee keer de beurt aan Hendrick-Jan de Stuntman & Merel Kamp met 'Springtime' en het Franse duo Falguerolle & Dautremont met 'Cie One Shot - One shot!'.

Springtime is een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt. Gedurende 20 minuten stapelen de clichés zich op tot een tragikomisch liefdesverhaal, van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’. Springtime is een spectaculaire, voorstelling zonder tekst, voor alle leeftijden.

One shot, omdat je het maar één keer kunt proberen... Deze voorstelling mixt alle traditionele circus skills met een vleugje vrijheid. Ze testen, falen, nemen risico en doen elkaar nét geen pijn. Hun behendigheid is verbazingwekkend en onvoorspelbaar slepen ze zware objecten het podium op. Op het ritme van live muziek worden dans en acrobatiek vermengd met bijlwerpen en Chinese paaltechniek.

De theatrale voorstellingen zijn zowel om 16:00 als om 19:30 uur en toegang kost 2,50 euro. Meer info en kaarten op zomerophetplein.nl. (foto: Frank Scheffka)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl