Provincie Noord-Holland heeft donderdagavond en -nacht opnieuw herstel laten uitvoeren aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar. Bij de brug voor verkeer richting Heerhugowaard was toch weer speling ontstaan tussen het dek en de liggers. Niet echt schadelijk, maar het veroorzaakt wel geluidsoverlast als er zwaar verkeer overheen gaat.

Vier maanden geleden waren de bouten van de ophanging strakker aangedraaid, maar aannemer Spie constateerde dat de brug toch weer ging klepperen. Ook van omwonenden kwamen signalen. Deze keer is grondig ingegrepen. "Er zijn nu andere bevestigingsmaterialen gebruikt en ook meer bouten", licht woordvoerster Celine Douma van de provincie toe. "We hopen dat de brug niet weer gaat klepperen. De eerste signalen zijn veelbelovend."

Vanuit Alkmaar wordt al snel met de vinger naar de gemeente gewezen als er problemen zijn met een brug. De Victoriebrug zorgde voor veel problemen door 'goedkoop duurkoop'. Maar de Leeghwaterbrug valt onder de provincie, en die stelde bruggenbouwer Spie verantwoordelijk voor de vertragingen bij de bouw en de storingen daarna.

"Die storingen vallen onder de garantie van Spie en ook het herstel van de speling", aldus Douma. "Hoeveel dat kost weten we niet, Spie neemt de kosten voor zijn rekening."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl