Van donderdag 5 tot en met zondag 15 augustus brengt Karavaan Festival poëtisch en magisch locatietheater naar Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Alkmaar. De voorstelling heet 'Mens Boom Dier' komt uit handen van theatergezelschap Gouden Haas. De officiële première is vrijdagavond 6 augustus.

In het sprookjesachtige en muzikale Mens Boom Dier krijgt de natuur een stem. Beleef een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. De natuur is onttoverd geraakt door cijfers en grafieken die ons door zoekmachines en de media worden voorgeschoteld. Als medicijn tegen afstomping gaat Gouden Haas voor Mens Boom en Dier te rade bij de magische verhalen van onze voorouders.

Mens is ziek. Ze is het bos in gestuurd om te herstellen. Ze zoekt naar wortels, haar eigen wortels, die haar weer kunnen verbinden met het leven om haar heen. Dan ontmoet ze Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel en begint Mens aan haar therapeutische trip. Op haar reis ontmoet ze ook Vogel. Boom en Vogel beginnen tegen haar te praten en dagen haar uit om alles dat ze dacht te weten over zichzelf en de natuur bij te stellen en door andere ogen te bezien. Wat hebben Boom en Dier haar te vertellen? Wat hebben deze wezens ons te vertellen?

De voorstelling is los te beleven of als onderdeel van de theatrale fietsroute Expeditie Groen. Tickets en info op karavaan.nl. (foto: Ilja Lammers)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl