De kunstmarkt die tot 2020 rondom de Ruïnekerk werd georganiseerd, staat dit jaar net als vorig jaar op het Plein. Komende zondag mag de eerste plaatsvinden van 11:00 tot 17:00 uur. Een evenementenvergunning is verleend en het coronaplan goedgekeurd door de gemeente. Er zijn er nog twee gepland op 1 augustus en 15 augustus.

De geschiedenis van deze markt grijpt terug tot 1987, maar de nieuwe organisatie heeft de markt vorig jaar verplaatst naar de zondag in plaats van de vrijdagavond. Er is plek voor circa 35 kramen. Bezoekers kunnen vele soorten kunst verwachten: van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten. Kunstenaars komen uit het hele land, maar ook lokale artiesten zijn present. Veel werk is in de laatste maanden gemaakt, waardoor de creatieve impact van het corona-virus wordt getoond.

Kunstenaars staan zelf bij hun eigen kraam zodat discussies kunnen ontstaan tussen kunstenaar en publiek. Ook demonstreren diverse makers artistieke technieken en vaardigheden.

Volgend seizoen hoopt de organisatie terug te keren naar de locatie rondom de Ruïnekerk. (Afbeelding: Acryl schilderij gemaakt door Anna Pavlova, Kunstmarkt Bergen 2015)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl