Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk bieden sinds woensdag bezorging van nieuwe paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen thuis, op het werk of waar dan ook, behalve op de Waddeneilanden. AMP Groep verzorgt de levering, ook 's avonds en in het weekend. Als aftrap gingen de verantwoordelijke wethouders Bert Fintelman en Jasper Nieuwenhuizen dinsdag met AMP Groep mee voor een bezorging.

Wethouder Bert Fintelman van Heerhugowaard: "De gemeente breidt de dienstverlening sterk uit en het thuisbezorgen van gemeentelijke documenten is één van deze nieuwe diensten. We zijn het onze inwoners verplicht om het regelen van dit soort documenten zo gemakkelijk mogelijk te maken."

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk: “We bieden u het gemak dat u uw (reis)document op een door u zelf gekozen plek en tijdstip in ontvangst kunt nemen. En het bespaart u een extra reis naar het gemeentehuis.”

Aanvragers krijgen binnen vijf dagen een e-mail en sms, zodra het document gereed is. Daarna kan mijnafspraak.nl een afspraak voor bezorging worden gemaakt. Wie geen internet heeft kan binnen vijf werkdagen gebeld worden voor een bezorgingsafspraak. Een dag van tevoren wordt 's avonds een tijdvenster voor aflevering gegeven,. Op de dag zelf is rond 07:30 uur te zien welke AMP-medewerker langs komt en zodra hij of zij onderweg is volgt een bericht over het geschatte tijdstip. Bij de bezorging wordt aan de hand van het nieuwe document de identiteit gecontroleerd. Indien van toepassing, wordt het oude document ter plekke ongeldig gemaakt en daarna meegenomen.

Bezorging is niet mogelijk bij een spoedaanvraag of als het identiteitsbewijs een geldig visum bevat dat men nog wil gebruiken.

Vanaf 1 januari wil de nieuwe gemeente Dijk en Waard nog meer diensten online gaan aanbieden, maar wie toch liever naar het gemeentehuis komt voor deze diensten is dan nog steeds van harte welkom.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl