De invoering van digitaal parkeren in de gemeente Bergen schuift nog verder op. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten de invoering te verzetten naar volgend jaar. Vanaf 1 januari 2022 is het mogelijk om een digitale parkeervergunning aan te vragen. De huidige, papieren vergunningen blijven tot die tijd geldig, maar er moet nu wel worden afgerekend. Inwoners met een vergunning waarvoor betaald moet worden ontvangen binnenkort de factuur, die normaal gesproken al in het voorjaar op de mat zou zijn gevallen.

Het aanvragen van een nieuwe vergunning blijft voorlopig lopen via de gemeente. Coöperatie Parkeerservice, de externe partij aan wie het parkeerbeheer zou worden uitbesteed, blijft de rest van het jaar nog buiten de deur. Volgens een woordvoerder van de gemeente Bergen zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de gegevens die worden gedeeld met Parkeerservice, maar zijn die nog niet ondertekend.

Wethouder Erik Bekkering: “Het invoeren van een digitale vergunning is een proces waarbij we zorgvuldig te werk gaan. We hebben gekozen voor een nieuwe ingangsdatum, omdat de zomer een drukke periode is voor veel inwoners en ondernemers.” Veel coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld en er komen weer toeristen en bezoekers naar de gemeente Bergen. “Ondernemers kunnen weer ondernemen, inwoners gaan weer op vakantie. We willen dat ze daarop kunnen focussen. Voor alle partijen is het handiger om de overgang naar een digitale vergunning op een ander, rustiger moment door te voeren.”

Digitale parkeervergunningen moeten nu vanaf 1 januari worden aangevraagd. Tot die tijd blijven de huidige, papieren vergunningen geldig. Bij vergunninghouders valt deze week een brief in de bus met informatie over de nieuwe ingangsdatum en de betaling van huidige vergunningen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl