Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF) is in juni een loterij gestart om vijf praathuizen financieel te steunen. 't Praethuys in Alkmaar, dat ook in Heerhugowaard actief is, is één van die praathuizen. Er is duidelijk veel steun voor 't Praethuys, want er zijn al bijna 4.400 loten verkocht, terwijl er voor de vier andere praathuizen bij elkaar 'slechts' zo'n 2.700 zijn verkocht. De trekking is op 17 juli, dus de actie loopt nog maar een paar dagen.

Een inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die worden geraakt door kanker.  Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Maar deze inloophuizen zitten in financieel zwaar weer, vooral omdat inzamelacties door corona moesten worden afgelast of beperkt.

Loten kosten 2,50 euro per stuk en er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder luxe overnachtingen, een tour met een Eko-Chopper, Eko-bike of Eko-cruiser voor vier personen, een familie-excursie met een elektrische terreinwagen in de Drentse natuur, een GPS-audiotour en tien bonnen voor een bloemenboeket. De loten zijn te koop via huisinactieloterij.lotify.com. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl