Vorig jaar november werd een wijkagent van Langedijk  met de dood bedreigd via zijn voicemail: "Wij moeten even spreken anders kun je echt de kleur van je kist laten uitzoeken". De inspreker was de 43-jarige Robert P.  Hij zou donderdag terecht staan voor bedreiging van de wijkagent, en ook nog mishandelingen en andere bedreigingen, maar de zaak werd geschorst tot oktober. Een teleurstelling voor de wijkagent en de andere slachtoffers.

"Deze verdachte was al langer bij ons in beeld, waardoor dit niet zomaar een loze bedreiging hoefde te vormen", liet Politie Heerhugowaard vrijdag weten via Facebook.  "Dat heeft impact op ons als mens, maar in dit geval vooral ook op het gezin van de wijkagent. Dit was niet de enige zaak waarvoor de verdachte naar de rechtbank moest komen."

De wijkagent en zijn gezin hebben slapeloze nachten gehad na de voicemail, vooral de vrouw van de diender.  Ze zagen ook flink op tegen de confrontatie met P.  "Ik ben zelf wel wat gewend", zei hij tegen de Telegraaf, "maar toch spookte door mijn hoofd wat hij zou kunnen doen. De aanslag op Peter R. de Vries hakte er diep in bij mijn kinderen deze week. Nog meer drong het besef door dat er boze mensen op deze wereld zijn die tot hele erge dingen in staat zijn. Ik sta daar als professional nuchterder in. Mijn pijn zit in de angst bij mijn vrouw en kinderen."

De politierechter schorste de zitting tot oktober, omdat de advocaat van de verdachte nog niet alle stukken had en de verdachte zelf ziek was. "Vervelend voor de slachtoffers van de verschillende rechtszaken, maar ook voor de dader zelf", aldus Politie Alkmaar. Een collega:  "De rechtspraak kan er ook zijn om verdachten hulp op te leggen. En dat heeft deze P. hard nodig. Nu de zaak nog tot oktober op zich laat wachten, betekent dat ook dat noodzakelijke hulpverlening pas ergens in oktober kan worden opgelegd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl