00:00
55
00:00

200 medewerkers van het ICT-bedrijf Triple in Alkmaar hebben voor het thuiswerken een speciale 3D-bril gekregen, waarmee ze in een virtuele wereld weer collega's kunnen ontmoeten op kantoor. Het kantoor van drie verdiepingen aan de Keesomstraat is daar waarheidsgetrouw nagebouwd. Het technologische hoogstandje is vooral bedoeld voor vergaderingen en teamoverleg. Medewerkers gaven in de coronatijd aan het contact met collega's te missen. Het ontwikkelingswerk voor vermaarde klanten zoals VodafoneZiggo, Heineken, Talpa en Max Verstappen wordt nog gewoon verricht op een laptop.

“In de periode van het verplicht thuiswerken, merkten we dat veel collega’s een sterke behoefte hadden aan de spontaniteit en de gezelligheid die ze normaal ervaren op het fysieke kantoor. Om dit op te lossen zijn gingen we dit ontwikkelen. Inmiddels is het een plek geworden waar collega’s de informaliteit weer kunnen ervaren door gezellige vergaderingen, spontane gesprekken en het gezamenlijk spelen van spelletjes”, aldus Michael Plein, operationeel directeur bij Triple.

"Ik miste zelf ook het gevoel dat je mensen echt gezien had na een Teams-meeting", zegt Plein. "Het gekke is dat je dat gevoel weer wel hebt nadat je elkaar in het virtuele kantoor hebt gesproken. Daarom hebben we het kantoor virtueel nagebouwd. Dat betekent dat medewerkers met een bril elkaar in het virtuele kantoor ontmoeten terwijl ze eigenlijk thuis zitten."

Veel bedrijven en medewerkers verwachten al dat het werken op kantoor blijvend zal veranderen na de lange ervaringen met thuiswerken. Het thuiswerken blijft waarschijnlijk een vaste plek innemen waar dat mogelijk is. Ook Triple is op zoek gegaan naar een manier om de combinatie van thuiswerken en werken op kantoor zo prettig mogelijk te maken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl