In mei is de concept-visie Westdijk & Havens openbaar gemaakt door gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. De visie 'Westdijk in Balans' werd toegelicht in een video en via een korte vragenlijst kon reactie worden gegeven. Dat hebben ruim 185 inwoners gedaan, waarvan de meesten nabij de Westdijk wonen. Hun reacties hebben tot aanvullingen op de concept-visie geleid.

Inwoners die reageerden vinden het over het algemeen een goed idee dat er met de visie Westdijk meer samenhang en verbinding tussen de twee gemeenten komt, in het bijzonder voor fietsers en wandelaars. Ook zijn ze positief over de aandacht voor sport en recreatie, een pontje bij De Krul en opwaardering van de openbare ruimte.

Er is meer verdeeldheid over horeca, een brug over de havenmond bij Broekhorn en wandelvlonders. Als zorg wordt - met stip op 1 – parkeren genoemd, omdat er nu al een tekort aan plekken is.  Wat betreft het leggen van wandelvlonders is er vrees voor overlast van feestende jongeren. Daarnaast zijn er zorgen over drukte, en campers ziet men liever minder dan meer. Beheerders van de havens en enkele booteigenaren denk dat een brug over de Havenmond belemmerend voor grote(re) boten. Ook werd meer behoefte aan aan groen en hondenuitlaatplekken geuit.

Samen met betrokkenen wordt de visie uitgewerkt in vervolgplannen. Aan de visie worden oplaadpalen voor elektrische auto's in Broekhorn toegevoegd, voorzieningen voor honden en een voor iedereen toegankelijke inrichting. Er volgt nader onderzoek naar parkeren, de te bouwen brug over de havenmond, camperplekken en handhaving tegen overlast.

De aangepaste concept-visie en de reactienota zijn in te zien via heerhugowaard.nl/westdijk en open voor reactie van 8 juli tot en met 18 augustus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Naar verwachting nemen de gemeenteraden na de zomer een besluit over de concept-visie Westdijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl