Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, bracht woensdag een geslaagd ambtsbezoek aan Heerhugowaard. Hij sprak onder meer met ondernemers uit het Altongebied, horecaondernemers en jongeren. Ook sprak hij met de gemeenteraad, onder andere over de fusiegemeente Dijk en Waard, en speelde hij met verve het ambtsbezoekspel.

Na de ontvangst van de commissaris door burgemeester Bert Blase en een jonge ambtenaar, kreeg hij een korte uitleg over het ambtsbezoekspel dat als een rode draad door zijn bezoek liep: bij elk programmaonderdeel werd zijn kennis over het specifieke onderwerp getoetst. Van Dijk ging vervolgens in het gesprek met enkele Heerhugowaardse horecaondernemers. Hij hoorde van hen hoe ze geraakt zijn door corona en hoe zij de toekomst zien. Ook sprak hij drie ondernemers uit het Alton-gebied over de innovaties en de inzet van duurzaamheid in hun branche.

Na een optreden van twee talenten uit de Grote Prijs, gingen commissaris Van Dijk en burgemeester Blase het gesprek aan met Cultuurverbinder Jongeren Jasmijn van Vliet en een Heerhugowaardse jongere, over hoe jongeren het beste een stem kunnen krijgen en nauwer bij de politiek betrokken kunnen worden. Deze ontmoeting vormde tevens het startschot voor de deelname van Heerhugowaard aan de landelijke pilot ‘Democratie en jongeren’ van de VNG.

Van Dijk sloot zijn bezoek af met een gesprek met de gemeenteraad over democratische vernieuwing, de werkwijze en cultuur van de nieuwe gemeente Dijk en Waard en de regionale samenwerking. Daarbij gaf hij als cadeau een historische kaart van Heerhugowaard aan de burgemeester.

Het ambtsbezoek was via livestream te volgen. Deze is terug te zien via heerhugowaard.nl/bezoekcommissaris.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl