Het college van Bergen heeft nieuwe brieven verstuurd over motorenoverlast. Deze keer is Europees commissaris Frans Timmermans van de Europese Commissie de geadresseerde. Ook de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de VNG trekt Bergen weer aan het jasje. In de nieuwe brieven vraagt het college aandacht voor geluidsoverlast door motorvoertuigen en wat dit betekent voor de gezondheid van inwoners, ondernemers en bezoekers. Ook wordt gevraagd vaart te maken met de wetgeving waarmee dit probleem kan worden aangepakt.

“Wij vinden het heel belangrijk dat onze inwoners, ondernemers en bezoekers in alle rust kunnen genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft”, zegt wethouder Erik Bekkering. Eerder deed het college per brief een oproep aan andere gemeenten om samen te werken bij de bestrijding van geluidsoverlast door motorvoertuigen. “Uit de reacties die wij van andere gemeenten hebben ontvangen voelen wij ons gesteund om dit soort initiatieven te ondernemen.”

In die brief stelde het college voor om de krachten te bundelen en gezamenlijk op te trekken richting het ministerie, maar ook richting de Europese Unie. Burgemeester Peter Rehwinkel: “Het is nu wel duidelijk dat er in veel gemeenten verspreid door heel Nederland geluidsoverlast van motorvoertuigen is.”

Daarnaast start het college van Bergen een landelijk overleg voor de bestuurders. Daarin wil Bergen verkennen waar kansen liggen voor verdere samenwerking tegen motorenoverlast.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl