Circus Andersom waarschuwde er al voor tijdens de opening van #TIERGARTEN afgelopen zondag: "Pas op voor loslopende mensen want die kunnen ontregeling tot gevolg hebben!". Na twee edities van 'Buitenbeelden op het Bolwerk', had opdrachtgever Kunstuitleen Alkmaar wel ervaring met ‘De Verveelde Mens’, maar deze keer sloeg ook 'De Verzamelende Mens' toe. Twee kunstobjecten zijn vernield, een aantal verdwenen.

De Vos die op zijn boomstam in de Singel drijft werd door ‘De Verveelde Mens’ van zijn stam gerukt en in het water achtergelaten. Leonard van Munster heeft zijn creatie verzameld en kunnen repareren, maar de ijzeren IJsbeer van Ana Oosting was echt met kracht vernield.

Nieuw was ‘De Verzamelende Mens’, die spullen meeneemt om er thuis van te genieten. "Het feit dat ‘Verzamelende Mensen’ zo geroerd waren door het werk van Circus Andersom stemt ons blij", aldus Kunstuitleen. "Het feit dat de werken uit het publieke ruimte zijn verwijderd om in privé collecties te schitteren stemt ons verdrietig. Hierdoor zijn de werken niet meer voor alle Alkmaarders te zien en te bewonderen."

Of er vervangende werken komen is nog maar de vraag. "Het betrof hier namelijk kunst, en kunst is altijd uniek en niet vervangbaar", aldus Kunstuitleen Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl