00:00
55
00:00
Een vertrouwenscommissie met raadsleden is de afgelopen maanden in het diepste geheim bezig geweest met sollicitatiegesprekken met kandidaten voor de functie van nieuwe burgemeester voor de gemeente Bergen. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk achtte 38 kandidaten geschikt genoeg om de brieven door te sturen naar de vertrouwenscommissie: 13 brieven van vrouwen die zichzelf geschikt achtten na het lezen van de profielschets, en 25 brieven van mannelijke kandidaten.

De vertrouwenscommissie nodigde uiteindelijk acht kandidaten uit voor een eerste gesprek, daarvan bleven er vier over voor een tweede gesprek. In een besloten vergadering koos de gemeenteraad dinsdagavond uiteindelijk unaniem voor de 53-jarige Lars Voskuil uit Naarden. Voskuil is fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Daarvoor was hij raadslid in de gemeente Naarden en Gooise Meren. Daarvan kennen de huidige waarnemend burgemeester en Voskuil elkaar: Rehwinkel werd daar burgemeester toen Voskuil daar raadslid was.

Solita Groen, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, is ongelooflijk blij met de nieuwe burgemeester. Volgens haar is Voskuil door de raad unaniem voorgedragen om zijn senioriteit. "Hij was de beste kandidaat, door zijn ervaring en kijk op het leven", vertelt zij. En Voskuil is volgens Groen uit het juiste hout gesneden om in Bergen het vertrouwen tussen de inwoners en het bestuur verder te herstellen. "Hij is een mensenmens, maar geen allemansvriend. Een bruggenbouwer die tegen een stootje kan."

Met hem moet de gemeente Bergen weer de weg terug vinden naar boven. Niet voor niks stond in de profielschets voor de nieuwe burgemeester dat er flink aan het herstel van vertrouwen gewerkt zou moeten worden werken na een ’bestuurlijk ongemakkelijke periode’.

Op alles wat wordt besproken in de vertrouwenscommissie, rust eeuwigdurende geheimhouding. Toch blikken in deze podcast vier leden van de vertrouwenscommissie terug op de selectieprocedure.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl