In Alkmaar is de pilot 'Upcycle Bicycle Zerowaste' opgestart. Een enthousiaste groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt haalt bij horeca in de binnenstad afval op, dat gebruikt kan worden als compost in moes- en pluktuinen. Denk aan koffiedrab en GFT. En natuurlijk doen ze dat niet met de auto, maar met een elektrische (bak)fiets. De pilot is genomineerd voor het landelijke traject Kern met Pit onder de titel Stoere Afvalproducten en maakt zo kans op 1.000 euro financiering.

Initiatiefnemer van de Upcycle Bicycle is de Innovatieraad Alkmaar. Met het initiatief wordt voldaan aan zeven wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Het overkoepelende doel is om met enthousiaste bewoners, ondernemers en de gemeente te werken aan een duurzame, circulaire en sociale gemeente. Horeca die zich ook wil aansluiten is van harte welkom.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door 28 ondernemers in de binnenstad, gemeente Alkmaar, Kop-zorg, El Kombi sup, Kaasfabriek, VIX, Seenons, een aantal afvalbedrijven als GP Groot en Renewi. Deze pilot kan worden opgeschaald tot een werkend businessmodel waarbij elke afvalstroom omgezet wordt in een product van waarde. De Innovatieraad verwelkomt dan ook andere ideeën om afval te 'upcyclen' en is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl