Dinsdagochtend heeft het college van Alkmaar besloten de kermis terug te laten keren naar de binnenstad. Nou ja, grotendeels in ieder geval. Van 20 tot en met 29 augustus komt de kermis langs de Kanaalkade, op de Paardenmarkt en in het toekomstige Ringerskwartier aan de overkant van het kanaal. En natuurlijk is de poffertjeskraam van 'Ome Tinus' er weer op het Canadaplein. De kermis is nog even onder voorbehoud, waarschuwt wethouder Elly Konijn: de gemeente moet nog vergunning verlenen.

Door de kermis deels op te zetten op de hoek Noorderkade - Noorderstraat kunnen de huidige coronaregels nageleefd worden, zonder in te hoeven boeten op het standaard aantal attracties van rond de 100. Ook kunnen zo de terrassen van horeca op de Paardenmarkt op formaat blijven. Volgens de huidige regels moeten de drie zones omheind worden om de bezoekersaantallen in de hand te houden. Het is te hopen dat dit over twee maanden niet meer hoeft.

Of er nog een Populaire Middag komt voor met name mindervalide kinderen is nog de vraag. Wethouder Elly Konijn heeft nog geen verzoek gekregen van de groep vrijwilligers die dit altijd enthousiast organiseert.

Konijn vreest niet dat er teveel drukte ontstaat op de verbindingsroutes tussen de Kanaalkade en de Noorderkade, maar mocht dat zo zijn dan worden er mensen ingezet voor crowdmanagement.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl