Volle tribunes, prachtig weer en terechte, Nederlandse winnaars. Eigenlijk klopte alles in het afsluitende weekend van het ITF-tennistoernooi in Alkmaar. Quirine Lemoine uit Woerden pakte zowel de enkel- als dubbeltitel en Jelle Sels uit Alphen aan de Rijn won het heren enkelspel. De herendubbel werd gewonnen door Jesper de Jong en Sander Jong.

De 29-jarige Lemoine won met Gaby Mujan de damesdubbel titel. Solo stond ze tegenover het 18-jarige Russische talent Julia Avdeeva. Ze had het alleen in de eerste set moeilijk (7-6). Daarna het kon Avdeeva geen vuist meer maken (6-1).

Jelle Sels verloor met Gijs Brouwer in de dubbelfinale van De Jong en Jong, maar kende verder een fantastische week. In de enkelfinale versloeg hij met 6-1 en 6-3 de Spanjaard Alvares, die in de eerste ronde de als eerste geplaatste Jesper de Jong verrassend versloeg. Sels ontving de wisselbeker, een aandenken aan Alkmaar en een zilveren berrie (een creatie van Piet Peperkamp) uit handen van burgemeester Anja Schouten.

Dax Donders uit Bergen strandde in de tweede ronde. Hij begon het toernooi goed door de Fransoos Raynel te verslaan in 5-7, 6-3 en 6-1, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Barranco uit Spanje.  Die versloeg Donders in 6-4 en 6-2.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl