Mogelijk staat het reuzenrad deze zomer weer aan de boulevard in Egmond aan Zee. Vorig jaar stond het 38 meter hoge 'Europa Rad' van Jan Vallentgoed er voor het eerst, en het bleek een succes. De ondernemer heeft gisteren vergunningen aangevraagd om er opnieuw neer te strijken. De gemeente wil graag meewerken, maar houdt nog een slag om de arm over of en wanneer het reuzenrad er zou kunnen staan.

Vorig jaar bleek het reuzenrad een echte publiekstrekker, voor toeristen, maar ook voor inwoners uit de regio en het kustdorp zelf. Egmondse ondernemers waren bovendien erg blij dat het rad voor extra toeloop en omzet zorgde in het dorp, na alle coronabeperkingen. Ondernemer Jan Vallentgoed pakte vorig jaar na drie maanden het rad tevreden in. Ook sprak hij toen de hoop uit dit jaar weer terug te keren in Egmond.

"Ondernemer Jan Vallentgoed heeft dinsdag een aanvraag gedaan voor een omgevings- én evenementenvergunning", laat de gemeente weten aan mediapartner NH Nieuws. "Het afronden van deze aanvraag duurt officieel maximaal 12 weken. We gaan proberen dit traject te versnellen. Maar we kunnen niet beloven dat de vergunningen voor 25 juni, zoals gewenst, worden afgegeven. Voor een evenementenvergunning speelt ook mee dat er mogelijk pas na 30 juni weer 'evenementen' worden toegestaan door de Rijksoverheid."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl