Alles is wéér afgelast; voor het tweede jaar op rij zijn er geen Bevrijdingsfeesten te bezoeken in de regio Alkmaar. Wel kan je op veel terrassen terecht voor een biertje. Of bekijk thuis (met maximaal twee gasten) de online editie van het Bevrijdingsfestival Alkmaar.

Bevrijdingsdag in Alkmaar was een drukbezocht gratis evenement in Cultuurpark de Hout, maar ook dit jaar kan de vrijheid door de maatregelen niet samen worden gevierd. De online editie is vanaf 12.00 uur te bekijken via het kanaal van Streekstad Centraal. "Het is een feestelijk programma dat aandacht geeft aan het thema waar het om gaat: Vrijheid in Alkmaar. Toen en nu", verklaart de organisatie. Onder meer burgemeester Emile Roemer, stadsdichter Joris Brussel, beiaardier Christiaan Winter en zangeres Yori Swart leveren een bijdrage aan het programma.

Ook in Heerhugowaard gaat het Bevrijdingspopfestival op het Stadsplein niet door. Wel hoopt de organisatie van Stichting Sociaal Cultureel 072 op 12 september een groot 'corona bevrijdingsfestival' te kunnen organiseren, met optredens van talenten uit de fusiegemeente Dijk en Waard en bekende artiesten. In Heerhugowaard hebben meerdere ondernemers aangegeven voorlopig dicht te blijven, ook op Bevrijdingsdag, maar onder meer in Alkmaar en Bergen kunnen terrasliefhebbers weer terecht bij de meeste horecagelegenheden.

In Bergen rijden oude legersjeeps weer af en aan vanuit het centrum de dorpen door. Drie restaurants laten, net als vorig jaar, speciale Bevrijdingsmaaltijden thuisbezorgen.

De gemeentehuizen in de regio zijn vandaag gesloten. Ook de meeste afvalbrengstations zijn dicht, behalve die van Bergen en Egmond aan Zee. De gemeente Bergen verwacht daar zelfs grote drukte, dus houd rekening met langere wachttijden of breng het grofvuil langs op een andere dag.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl