Streekstad Centraal

De drugsvondst die de politie op 15 april deed in een bedrijfsunit in Oudorp, betrof vele honderden kilo's heroïne en cocaïne opgeslagen. Er is nog niemand aangehouden. De vondst zou deel uitmaken van een zeer groot politieonderzoek.

Dat laat een politiewoordvoerder weten aan mediapartner NH Nieuws. Verder wil hij helemaal niets kwijt over die megavondst aan de Lorentzstraat op 15 april, omdat het onderzoek nog steeds loopt. Ook burgemeester Emile Roemer wilde eerder al niets kwijt over de vondst. Wel melden meerdere mensen dat de vondst onderdeel zou zijn van een 'echt groot' drugsonderzoek.

Twee dagen lang stonden zwaarbewapende politieagenten op en rond het terrein, terwijl er steekwagens met pakketten in vrachtwagens werden geladen. Dit werd gedaan onder leiding van de Seon, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van de afvoer van gevaarlijke stoffen. Nu blijkt dus dat het om in ieder geval coke en heroïne ging. In een door motoragenten beveiligd transport werden de vrachtwagens vervolgens weggereden. Daarna zijn de drugs vernietigd.

NH Nieuws vroeg een aantal mensen die op datzelfde bedrijventerrein werken of zij ooit iets hebben gemerkt. "We zagen weleens een busje de hal inrijden, maar meestal gingen wij dan al naar huis", aldus een man. Een directe buurman van de bewuste drugsunit vertelde dat de huurder van Oost-Europese afkomst zei te zijn en handelde in onder meer waterkokers en andere huishoudproducten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl