Streekstad Centraal

Er komt weer een voetgangersoversteekplaats over de Limmerhoek, tussen de Turfmarktbrug en het Verdronkenoord. Een petitie van omwonenden die in juni vorig jaar werd gehouden, heeft succes gehad. De gemeente heeft besloten dat de voetgangersoversteekplaats er komt. Stadswerk heeft het werk deze zomer in de planning staan, maar wacht eerst af of er geen bezwaren binnenkomen.

Er was altijd een zebrapad op deze plek, maar toen de Bierkade opnieuw werd ingericht en er een 30-kilometerzone van werd gemaakt, was de inschatting dat een zebrapad daar niet meer zo nodig was. Buurtbewoners missen hem echter. Ze vinden dat ze nu niet veilig naar de overkant kunnen. Het is er nog steeds druk en auto's rijden vaak met te hoge snelheid op de Bierkade, ondanks de snelheidsborden.

De voetgangersoversteekplaats bij de zoutziederij even verderop ligt volgens de actievoerders uit de directe looproute. Voor mensen uit de Voormeer die slechter ter been zijn, is die inderdaad moeilijk te bereiken, stelt de gemeente in het besluit. De route over de Turfmarkt is volgens de gemeente vaak voorzien van obstakels en de hoek richting de Schelphoekbrug blijkt zeer lastig te maken voor mindervalide voetgangers. Alternatieve routes naar de andere oversteekplaats zijn ook te smal voor mensen met een rollator, rolstoel of kinderwagen vanwege het aanwezige straatmeubilair en de bomenrij.

Het past allemaal in bestaand beleid en iedereen is positief, dus niets staat de komst van deze voetgangersoversteekplaats in de weg. Alleen een bezwaarschrift van een minder positieve omwonende kan nu nog roet in het eten gooien. Of die wordt ingediend, is medio mei duidelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl