Streekstad Centraal

De vlindertuin in het Alkmaarse Park Oosterhout vormde donderdag het passende decor voor de overhandiging van het rapport ‘Natuurkansen voor de Oosterhout’ van Stichting ANIMO aan wethouder Robert te Beest. ANIMO zet zich in voor het behoud van natuur en milieu in Alkmaar en omgeving. Bij de overhandiging waren kinderen van de Matthiasschool aanwezig. Samen met de wethouder mochten ze meteen aan de slag om hun 'achtertuin' bloemrijker te maken.

Het rapport van ANIMO bevat ideeën om de natuur in de Oosterhout te verrijken. De stichting denkt aan maatregelen als het aanleggen van een paddenpoel, een natuurlijker inrichting van oevers, meer geleidelijke overgangen van gras naar bosschages en het bloemrijker maken van grasvelden.

Wethouder Te Beest bedankte de stichting voor haar ideeën en inzet voor de natuur. "De wens voor meer natuur in dit park, sluit goed aan op de ambitie en maatregelen van de gemeente om de biodiversiteit in Alkmaar te versterken. We kijken graag samen met ANIMO naar mogelijkheden hiervoor in dit park."

Samen met de kinderen van groep 5 van de Matthiasschool voegden de stichting en Te Beest meteen de daad bij het woord, door het gezamenlijk inzaaien van een bloemenlint. Dit lint verbindt de vlindertuin, die wordt onderhouden door wijkbewoners, met de avonturenheuvel en zal straks een heerlijk ‘nectar- en stuifmeelbuffet’ vormen voor bijen, vlinders en hommels.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl