Streekstad Centraal

Het is heel eenvoudig om een auto te huren voor je verblijf in Spanje. Dit kun je online al ver van tevoren regelen, zodat je nergens meer aan hoeft te denken wanneer je voet aan land zet in het land op het Iberisch Schiereiland. Maar waarom is een auto handig om te hebben tijdens je vakantie of stedentrip en waar moet je allemaal op letten? Op deze pagina vertellen we je graag alles over waar je rekening mee zou kunnen moeten houden wanneer je de Spaanse wegen met je eigen huurauto wilt berijden. Door deze informatie weet je zeker dat je niet voor onverwachte situaties hoeft komen te staan.

Wil je voor je verblijf in Spanje een auto kunnen huren, dan hebben wij de beste aanbieders voor je al uitgezocht. Het enige wat je nog hoeft te doen is aan te geven van wanneer tot wanneer je de auto wil kunnen gebruiken en met onze handige tool kun je goed vergelijken welke aanbieder het beste bij je past. Met één druk op de knop kun je dan je huurauto regelen. Door op deze manier je auto te huren kun je ervan uitgaan dat je de beste service voor de laagst mogelijke prijs tot je beschikking hebt.

Hoe huur je een auto in Spanje?
Je kunt een auto huren om in Spanje te kunnen rijden door simpelweg contact op te nemen met de verhuurder en aan te geven wat je wensen zijn. Dit kun je via de mail doen, door te bellen of door contact op te nemen met een van de servicepunten in het land. De meeste autoverhuurders zitten verspreid door heel Europa, waardoor er vaak ook een Nederlandse tak tot je beschikking is. Zo kun je meteen vragen wat je nodig hebt en profiteren van de voordelen.

Je kunt al weken of zelfs maanden voordat je naar Spanje gaat je auto reserveren. Dit doe je door aan te geven op welke datum je de auto op wil komen halen en op welke datum je deze weer in komt leveren. Het voordeel is dat de plek waar je de auto tot je beschikking krijgt makkelijk te bereiken is. Grote aanbieders zoals Europcar en Sixt hebben een filiaal zitten op de grote luchthavens van Spanje, zoals het nationale vliegveld in Madrid of de toeristische luchthaven van Barcelona. Je kunt dus heel eenvoudig aan je huurauto komen en deze meteen gebruiken.

Waar kun je de huurauto gebruiken?
Als je een auto huurt in Spanje, dan ben je zo vrij als een vogel en kun je door heel het land rijden. Van de Pyreneeën tot de grens met Portugal, van Catalonië tot Andalusië. De wegen in Spanje zijn zeer goed onderhouden in zowel de binnenstad als de snelwegen. Verder rijd je in Spanje hetzelfde als hoe je in Nederland zou rijden: aan de rechterkant, 50 km per uur binnen de bebouwde kom en rond de 100 op de snelwegen. Daarnaast zijn er ook leuke landwegen die iets minder geasfalteerd zijn, maar meteen dat extra randje puur Spanje geven.

Een auto huren kan voor alle delen van Spanje. Dit geldt dus niet alleen voor het vasteland op het Iberisch Schiereiland. Ben je van plan naar een van de eilanden in de Balearen of de Canarische Eilanden te gaan, dan kun je ook via deze aanbieders een auto huren. Ibiza, Mallorca, Fuerteventura, Gran Canaria, waar je dan ook naartoe gaat. Uiteraard kunnen op deze eilanden andere regels gelden qua waar je wel en niet mag rijden, dus laat je voordat je een auto huurt eerst inlichten over deze regels. Dit kun je gewoon doen bij de verhuurder.

Waar kun je het beste met de auto rijden?
In heel Spanje kun je eenvoudig en snel met je auto naar verschillende plaatsen gaan. Dit is vooral ideaal voor wie graag een stedentrip wil maken of wie ontspanning en winkelen wil afwisselen met natuur, cultuur en kunst. Alle grote steden zijn aangesloten op het Spaanse wegennet en zijn daarom goed te bereiken. Of je nu naar de hoofdstad van het land wilt of naar een van de kustplaatsjes aan de Middellandse Zee. Voor kleinere dorpen is er ook genoeg aanbod, zeker als je via de landwegen rijdt. Als je gewend bent om in Nederland gebruik te maken van de auto dan moet rondrijden in Spanje ook geen probleem zijn.

Aan welke kosten moet ik denken?
Wanneer je met je eigen auto naar Spanje rijdt om dan hier rond te toeren, moet je rekening houden met een aantal regels. Zo moet je ook buitenlands verzekerd zijn indien er een ongeval gebeurt, moet je beschikken over de juiste vignetten en moet je specifieke artikelen in je auto mee hebben. Anders kun je een boete verwachten. Als je een auto huurt hoef je niet aan deze dingen te denken. De verhuurder maakt alles gereed zodat jij alleen maar aan hoeft te tonen dat je een rijbewijs hebt, mocht je aan de kant gezet worden. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom een auto huren in Spanje zoveel handiger is dan met je eigen auto komen.

Waar je wel rekening mee moet houden zijn de zogeheten autopista’s. Dit zijn bepaalde snelwegen die je nog veel in bijvoorbeeld Catalonië tegen kunt komen, waar je nog tol moet betalen. Wil je dan verder op deze weg rijden, dan moet je iedere keer betalen wanneer je langs de poortjes komt. Hierbij is het handig dat je niet per se contant geld bij je hoeft te hebben, want je kunt ook pinnen. Naast autopista’s heb je ook de autovia, dit is een snelweg waar geen tol betaald hoeft te worden, net als voor de landwegen.

Een ander punt waar je aan moet denken is met name wanneer je de auto in de steden zelf gebruikt. Grote historische steden met een oude stad kunnen een gebied hebben waar je om bepaalde tijden niet met de auto doorheen mag. Doe je dit wel, dan krijg je een boete die niet wordt betaald vanuit de verhuurder. Als je een accommodatie hebt geboekt die in zo’n oud centrum zit, dan kun je vooraf al aan de receptie vragen of zij een speciale ontheffing kunnen geven als je huurauto bijvoorbeeld buiten geparkeerd staat.

Goedkoop de beste huurauto
Het hangt volledig af van hoe jij je tijd in Spanje door wilt brengen, welke aanbieder het goedkoopst en het voordeligst is. Daarom bieden wij van goedkoperautohuur.nl een mooi aanbod van verhuurbedrijven aan, zodat je zelf kunt vergelijken wie voldoet aan jouw wensen. We werken samen met de grootste en beste namen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw perfect passende huurauto ertussen zit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl