Streekstad Centraal

Het kabinet werkt aan een plan om vanaf 21 april terrassen en winkels te laten heropenen en de avondklok op te heffen. Natuurlijk mits de coronagetallen hier genoeg vertrouwen voor geven. Het is dus nog niet zo ver, maar de Alkmaarse horeca is in ieder geval blij met het vooruitzicht. Ed Kat van Proeflokaal de Boom vindt het nieuws 'fantastisch': "Dit laat je niet zomaar lekken."

Ook Rob Baltus van de Koninklijke Horeca Nederland is aangenaam verrast, laat hij mediapartner NH Nieuws weten. "Nu hebben we een beetje houvast voor de toekomst. Ik had zelf het idee dat we pas weer open mochten als merendeel van de bevolking is ingeënt. Daarom is het erg fijn dat er nu een datum wordt genoemd. Dat geeft de burger moed, dus ik zit dinsdag vol spanning voor de tv". Hij houdt wel een slag om de arm. "Het hangt wel al af van de invulling, dus of het echt alleen om de opening van terrassen gaat. Anders moeten we onze inkopen er op aanpassen. Als mensen alleen maar buiten kunnen zitten, kunnen we maar beperkt kaart houden."

Liesbeth Spoor, eigenaresse van Café 't Hartje in Alkmaar: "Ik ben positief, maar er zitten veel haken en ogen aan. Als mensen niet binnen kunnen zitten, moet ik al mijn personeel gaan inzetten. Bij slecht weer zou ik ze dan weer naar huis moeten sturen, dat is zonde. Als het twee weken dit weer blijft, vrees ik dat het meer gaat kosten dan dat het opbrengt."

Liever ziet Spoor dat er ook zeg 30 mensen binnen mogen zitten. "Als een soort beginnetje. Het weer is zo onzeker, daar raken mensen van in de war. Ik hoop dat we ruim van tevoren duidelijkheid hebben, zodat we alles weer kunnen opstarten". Want eerst zien, dan geloven. "Het is op dit moment nog veel te onzeker. Ik hoop niet dat het kabinet op 20 april gaat zeggen 'we gaan het toch niet doen'. Dan kan ik investeringen van een paar duizend euro weggooien."

Ed Kat van Proeflokaal de Boom: "Ik mag hopen dat dit het begin wordt van het 'nieuwe normaal'. Het belangrijkste is dat we weer een beetje perspectief krijgen, het is nu afwachten wat er de 13e echt bekend wordt gemaakt. Voor mijn gevoel werd er de laatste persconferentie alleen iets gezegd vanwege de verkiezingen. Je kan mensen niet langer zo'n worst voorhouden. Iedereen staat te springen om weer naar de horeca te gaan. Het valt niet uit te leggen dat de terrassen leeg zijn, maar parken wel vol zitten met honderden mensen. We zijn een deel van de oplossing, niet het probleem."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl