Streekstad Centraal

Schermster Ava Emanuel is elfde geworden op het WK Jeugd in de categorie cadetten (U17) floret. Vrijdag reisde het 15-jarige lid van Holland Schermen terug vanuit Caïro na een extra bijzonder toernooi, niet alleen omdat het haar allereerste WK was, maar ook vanwege de strenge coronaregels en het overlijden van een van de trainers, de dag na de aankomst in Egypte.

Ava, die zowel in Alkmaar als Haarlem bij Holland Schermen traint, presteerde goed in de pouleronden en mocht daardoor de eerste eliminatieronde overslaan. Daarna won ze tussen de laatste 32 florettisten eenvoudig van de Bulgaarse Anastasia Nazarova met 15-6. De achtste finale werd ze met 0-15 afgestopt door de nummer drie op de ranglijst. De laatste keer dat een Nederlandse cadet florettiste de laatste zestien bereikte is echter alweer acht jaar geleden en ze nam het op tegen meiden van een jaar ouder.

Het WK was bijzonder voor alle deelnemers, omdat het het eerste toernooi was voor TeamNL Schermen in een lange tijd, en vanwege de covid-vrije-bubbel en het overlijden van de trainer van een van de schermers. De kleine en hechte Nederlandse groep droeg tijdens de wedstrijden een zwarte band om de arm. (foto's: Geertje van Emmerik)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl