Streekstad Centraal

Gemeente Alkmaar heeft het concept bestemmingsplan klaar voor het woningbouwproject 'Cascade' op de hoek van de Stationsweg en de Helderseweg. Dat geldt ook voor de omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit 'hogere waarden geluid'. De drie documenten liggen zes weken ter inzage. Wethouder Paul Verbruggen hoopt dat er nog dit jaar wordt gebouwd.

Cascade zal worden gerealiseerd door VOF Horizon Ontwikkeling. Dit is een samenwerking tussen Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard. De partners zijn al vaker actief geweest in Alkmaar en zijn verheugd met Cascade een nieuw project te mogen toevoegen.

Cascade heeft woontorens van 17 en 25 meter hoog met veel aandacht voor duurzaamheid. Van de 87 appartementen is liefst de helft bestemd voor sociale verkoop of verhuur. Dit is afgesproken met de aannemer Bot Bouw, ter compensatie voor een tekort aan sociale woningbouw in het project Hollandse Tuin. Op de eerste verdieping komt een groot gezamenlijk dakterras met tuin. Verder zijn er voor de bewoners een coach, een online forum en een deelauto in de parkeergarage.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl