Streekstad Centraal

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaat in 2022 en 2023 bijna 1,4 miljoen euro bezuinigen om noodlijdende gemeenten wat te ontlasten. Zij kampen met doorlopend stijgende kosten voor de Wmo en Jeugdzorg, en daarnaast de coronacrisis. Zo kregen Heerhugowaard en Langedijk de eerste begroting voor dit jaar niet sluitend. Er wordt nog geknutseld om een sluitende secundaire begroting te krijgen. De begrotingen van Alkmaar en Bergen zijn wel sluitend, maar de pijn wordt gevoeld.

De Veiligheidsregio is met name verantwoordelijk voor de ambulance- en brandweerdienst en voor incidentenbestrijding, en draait voornamelijk op bijdragen van de zeventien gemeenten waar de organisatie over waakt. Ambities worden bijgesteld om de 3 procent bezuiniging op de begroting van ruim 70 miljoen te bereiken, maar de Alkmaarse burgemeester Emile Roemer verzekert dat de slagvaardigheid er niet onder zal lijden.

Eerder besloot de Veiligheidsregio al om eventuele overschotten terug te storten naar de zeventien gemeenten waarover de organisatie waakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl