Streekstad Centraal

De gemeenteraad van Langedijk start op 1 april een initiatievencampagne. Heel de maand april kunnen inwoners, ondernemers en organisaties ideeën aandragen die bijdragen aan de gemeenschap. Daarna volgen een stemronde, toetsing op haalbaarheid en nog een stemronde. Op 1 juli worden de uit te voeren initiatieven bekendgemaakt. Voor de campagne is 75.000 euro apart gelegd.

“Heeft u een idee om bijvoorbeeld ontmoeting te stimuleren, duurzaamheid te vergroten of de omgeving te vergroenen? Doe dan vooral mee”, roept wethouder Nils Langedijk op. Er bestaan een aantal voorwaarden: de initiatieven zijn alleen voor binnen Langedijk, er is al steun van medebewoners of ondernemers en ze kunnen uiterlijk volgend jaar worden gerealiseerd. Een initiatieventeam van de gemeente staat paraat om een handje te helpen met de uitwerking van ideeën.

De 50 initiatieven met de meeste stemmen worden tussen 18 mei en 15 juni samen met burgerwaarnemers getoetst op haalbaarheid. Onuitvoerbare plannen vallen af, tenzij er nog aan gesleuteld kan worden. Daarna volgt de tweede stemronde tussen 18 en 30 juni. Op 1 juli wordt bekend gemaakt hoe het budget wordt verdeeld.

Ideeën aandragen gaat het makkelijkst via gemeentelangedijk.nl. Indieners worden via een makkelijk portaal door de procedure geleid. Meer info en hulp via 0226-334433 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Pexels / Andrea Piacquadio)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl