Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

De hele winter is het team van strandpaviljoen Hargen bezig geweest met de bouw van een gloednieuw en hip strandpaviljoen, maar de komende weken blijft het terras dicht. Extra zuur, omdat het toerismeseizoen in de regio is begonnen. "Je wordt eerst lekker gemaakt", zegt eigenaar Olly Oldenburg tegen mediapartner NH Nieuws.

De eigenaren van strandpaviljoen Hargen hadden gehoopt op mooi weer en een gezellig terras met Pasen. Er is alles op alles gezet om het gloednieuwe strandpaviljoen op tijd af te krijgen, zodat ze op Goede Vrijdag open konden gaan. "Ja, dan zinkt de moed je wel even in de schoenen", aldus Oldenburg, die de tent samen met zijn vrouw runt.

"Nu wordt het alleen take-away. Ik houd mijn hart vast of dat niet veel te druk wordt. De toeristen, de mensen die hier een huisje hebben: die komen toch wel voor het paasweekend. Dus dan zou het hier wel eens zwart van de mensen kunnen zien. Op het terras kunnen we de verwachte drukte veel beter reguleren. Maar ja, het mag niet."

Sinds zes jaar is het echtpaar Oldenburg de trotse eigenaar van het strandpaviljoen in Hargen aan Zee. De laatste jaren mochten ze ook 's winters open blijven. En dat bleek rendabel, maar het 26 jaar oude strandpaviljoen was wel aan vernieuwing toe. "Hargen is booming." Toch duurde het wel een aantal jaar voordat ze hun droom konden verwezenlijken.

Sinds november is er gebouwd aan het nieuwe paviljoen, dat geschikt gemaakt is voor alle weersomstandigheden. "Binnen wordt het knus en gezellig met een open haard. Het buitenterras is net zo groot als het oude terras, maar het paviljoen kan rondom open, zodat we bij mooi weer binnen en buiten helemaal met elkaar kunnen verbinden", vertelt Oldenburg. De nieuwe stoelen voor het terras van strandpaviljoen Hargen zijn nog niet uitgepakt en ook van binnen is de afwerking nog in volle gang. Volgende week moet het af zijn, aan die planning verandert niets.

Na de eerste teleurstelling over de verlenging van de coronamaatregelen, probeert de ondernemer het alweer van de positieve kant te bekijken. "Nu hebben we nog even de tijd om binnen echt alles piekfijn in orde te maken zodat we straks volle bak open kunnen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl