Streekstad Centraal

De twee verdachten van de gewelddadige overval op Villa Odessa in Aagtdorp moeten op 17 juni voor de rechter verschijnen. De Schoorlaar (17) en Alkmaarder (20) zouden op 17 december de woning zijn binnengedrongen en een vuurwapen hebben gericht op de bewoonster en haar twee jonge kinderen. Dit meldde de officier van justitie maandag tijdens een proforma-zitting van de oudste verdachte in de Alkmaarse rechtbank, die werd bijgewoond door mediapartner NH Nieuws. De zitting van de 17-jarige jongen was besloten, omdat hij minderjarig is.

Die donderdagavond in december was de bewoonster alleen thuis met haar kinderen. Eén van de daders heeft de vrouw en de kinderen onder schot gehouden en gegijzeld. Ondertussen doorzocht de andere man de woning. Een van de overvallers heeft de vrouw in het bijzijn van haar kinderen ernstig verwond door haar met zijn pistool in het gezicht te slaan. Het is niet helemaal duidelijk wie van de twee verdachten het wapen zou hebben gedragen.

Kort na de overval loofden de bewoners 25.000 euro uit voor de gouden tip. Ze huurden daarvoor een particulier recherchebureau in dat ook beelden van hun beveiligingscamera verspreidden. Voor de kerst belandde de jongste verdachte al in een politiecel. Hij bleek een dorpsgenoot van de slachtoffers die ze via een bijbaantje had leren kennen. In januari volgde de Alkmaarder.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl