Streekstad Centraal

Op de Facebookpagina 'Je bent Alkmaarder als...' is enige ophef ontstaan naar aanleiding van een bericht, waarin staat dat de Grote Kerk vanaf volgende maand zal worden voorzien van zonnepanelen. Velen denken of vermoeden wel dat het om een 1 aprilgrap gaat, maar mocht het echt zo zijn, dan is zeker niet iedereen blij mee met zonnepanelen op de kerk, ook al zouden ze volgens het bericht nauwelijks opvallen. Maar het is inderdaad een grap.

Natuurlijk zou er nooit zomaar een vlak zonnepanelen op een monumentale kerk worden gezet, maar je weet maar nooit. Het project zou worden uitgevoerd worden door Solar-Alkmaar BV, een bedrijf opgericht door de gemeente waarvan VVD-fractieleider John van der Rhee commissaris zou zijn. Dit bedrijf bestaat echter niet niet. Wel het Alkmaarse bedrijf Solar Nederland, dus tja. Maar hier lijkt Van der Rhee hier niet aan verbonden. De VVD-fractieleider was echter even niet beschikbaar om dat te bevestigen.

In het bericht staat ook wethouder Pieter Dijkman 1,3 miljoen euro aan Europese subsidie zou hebben binnengesleept voor het project. De gemeentewoordvoerder liet echter bij navraag weten dat Dijkman van niets wist.

Later zouden het nabijgelegen Stadskaffee Laurens, het ABN-Amro gebouw, het Stedelijk Museum en de bibliotheek ook worden voorzien van zonnepanelen. De bieb en het museum zijn echter enkele jaren geleden al voorzien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl