Streekstad Centraal

Eind vorig week werd bekend dat ING tot en met 1 juli 2022 totaal 69 bankkantoren in Nederland sluit. Ter vervanging worden 75 servicepunten geopend. Ook het ING-kantoor aan het Stationsplein in Heerhugowaard moet eraan geloven. De deuren sluiten definitief op 7 april. De volgende dag opent een servicepunt in boekhandel Bruna te Middenwaard. Inwoners van Langedijk konden al terecht bij de Primera aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude.

Volgens ING neemt de behoefte aan kantoren gestaag af omdat steeds meer klanten hun bankzaken via het internet regelen. Om toch service te bieden, worden extra loketten geopend in bibliotheken en winkels. Met deze omslag worden 240 banen wegbezuinigd. Verder worden 200 banen geschrapt die te maken hebben met vermogensadvies, omdat klanten tegenwoordig doorgaans het internet raadplegen.

Eind 2020 kondigde ING aan dat er eind dit jaar 1.000 arbeidsplaatsen verdwijnen, met name in Azië en Azië en Zuid-Amerika, maar volgens nu.nl zou dit toch ook banen in Nederland kunnen kosten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl