Streekstad Centraal

Erwin Blank werkt aan een online veiling voor Alkmaarse ondernemers. De 32-jarige Alkmaarder is jurist en scheidsrechter betaald voetbal, en normaal gesproken vaak in de binnenstad. "Jarenlang liep ik elke werkdag tijdens mijn lunchpauze door de binnenstad. De stille straten en lege winkels nu, zijn mij een doorn in het oog. Het doet pijn dat te zien". Om de noodlijdende winkeliers een handje te helpen organiseert hij samen met de gemeente medio april een veiling.

Voorafgaand zal de veiling flink gepromoot worden met aanplakbiljetten en advertenties in lokale media. De gemeente plaatste een persbericht en zal er aandacht aan besteden in de eigen nieuwsbrief. Winkeliers die nog goed draaien worden opgeroepen om hun noodlijdende medewinkeliers te steunen met gedoneerde artikelen. De opbrengst wordt verdeeld onder de ondernemers die meedoen aan de veiling.

"Veilen is de ideale manier om ervoor te zorgen dat kopers hun benefietgedachte in de praktijk kunnen brengen. Het is spannend en leidt tot hoge prijzen. Aan de veiling zijn voor de winkelier geen kosten verbonden!", legt Erwin Blank uit. Om zeker geen verlies te lijden kan een ondergrens worden ingesteld.

Kavels worden per locatie aangeboden. "Afhankelijk van het aantal kavels krijgen onderdelen van de veiling een naam. Het kan dus uitkomen op één veiling "Alkmaar", maar het kan ook zijn dat er een veiling "Langestraat" en "De Hoef" komt. Winkeliers doen mee met een door hen te bepalen aantal kavels. Die kavels komen, met kavels van collega-winkeliers, samen in één veiling, een soort verzamelveiling dus. Wij zetten Alkmaar als winkelstad hiermee op de kaart. En wie weet raken ook andere gemeenten nog besmet door dit Alkmaarse ‘virus’."

Om het de winkeliers makkelijk te maken is de organisatie bereid langs te komen om foto's van artikelen te maken voor op de veilingsite. Aanmelden kan tot en met 6 april via 06-22217244 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer op veil-lokaal.nl. (foto: Pixabay / Geralt)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl